0537 227 9672
info@eatslimglory.com

Ketojenik Diyet Yaparken Kilo Verememenizin 7 Sebebi

Ketojenik Diyet Yaparken Kilo Verememenizin 7 Sebebi

Ketojenik beslenme son zamanlarda üzerinde çok durulan bir beslenme şekli. Kilo vermek, yağ yakmak için uygulanıyor. Temeli, beslenmede karbonhidrat kısıtlayıp, yağ artırarak vücudu ketosize sokup yağları enerji olarak kullanmaya dayanıyor. Bu şekilde yağ kütlesinde kayıp yaşanıyor.

Ketojenik beslenip kilo verilemediği zamanlar da olabiliyor. Kilo vermeyi engelleyen 7 sebebi listeleyelim:

  • Bağırsak florasını güçlendirecek besinler tüketmemek

Ketojenik beslenirken karbonhidrat tüketmemek için  hayvansal yağlara, proteinlere ve süt ürünlerine fazla ağırlık vermek bağırsak florasında dengesizliğe sebep oluyor ve bakteri çeşitliliğini azaltıyor. Bağırsak florasındaki bakteri çeşitliliği kilo vermede çok önemli bir rol oynuyor. Ketojenik beslenme karbonhidrat içeren her şeyden kaçmak demek değil. Bağırsak sağlığınız için bazı sebzeleri, sebze turşularını tüketmekten çekinmemelisiniz.

  • Yediğiniz besinlerin takibini yapmıyor olmanız

Yediklerinizi kontrol etmeden beslendiğinizde farkında olmadan fazla kalori alıyor olabilirsiniz. Bunu önlemek için yemek esnasında yediklerinizi kontrol edin ve sadece yemekle ilgilenin.

  • Fazla kalori almanız.

Ketojenik beslenmede yağ içeriği yüksek olduğu için, fındık-badem-ceviz gibi besinleri normalin üzerinde tüketip kolaylıkla ihtiyacınız olan kalorinin üzerine çıkabilirsiniz. 1 avuç ceviz yemekten kaçınmak doğru adım olacaktır. Eğer ihtiyacınızdan fazla yağ tüketirseniz, vücut ketozise girerken sizin depo yağlarınızı değil beslenme ile aldığınız yağları kullanacaktır.

  • Çok sık yiyor olmanız.

Ketojenik beslenirken alışkanlığınız olan bisküvi, galeta gibi karbonhidrat içeren atıştırmalıklardan uzak kaldığınız için daha sık aç olduğunuzu düşüneceksiniz. Bu da sık sık fındık, badem gibi yağ içeriği yüksek olan besinlere yönelmenize sebep olacak. Bu kadar sık yemek kalori aşmanıza sebep olabilir. Şunu ayırt edin, karbonhidrat yemediğiniz zaman daha kısa sürede acıkmazsınız. Bu alışkanlığın getirdiği yanlış yönlendirme oluyor genellikle. Bunu farkettikten sonra sık sık atıştırma ihtiyacınızdan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

  • Karbonhidrat alımınızı yeterince azaltmamanız

Ketojenik beslenmede ketozise girebilmek için önemli bir noktadır karbonhidrat miktarı. Farkında olmadan üzerine çıkıyor olabilirsiniz. Tüketmemeniz gereken sebze ve meyveleri göz ardı etmeyin.

  • Sürekli stresli olmanız

Sürekli stres altında olmak kortizol seviyesinin sürekli yüksek tutar. Kortizol ise hem kan şekerinin metabolize olmasını  engeller hem de yağ yakımını yavaşlatır. Bu sebeple stres düzeyinizi azaltacak yollar araştırmalısınız.

  • Yeterince lif tüketmiyor olmanız

Lif içeren besinler sindirim sisteminizi destekler, bağırsak floranızı güçlendirecek bakterilere besin olur. Ketojenik beslenirken yeterince lif tüketmemek kilo vermenizi engelleyecektir. Yeşil yapraklı sebzeler ve berry’ler ketojenik hem de yüksek lif içeren besinlerdir.

Bu faktörlere dikkat ederek ketojenik beslendiğinizde sonuçların farklı olduğunu gözlemleyeceksiniz. Ancak ketojenik beslenirken bir uzmandan destek almak çok daha doğru olacaktır.